10 keer vraag en antwoord over OPT

We merken dat er toch nog enige onduidelijkheid bestaat rondom onze OPT behandeling. Omdat we onze klanten graag willen helpen en van de juiste informatie willen voorzien hebben we onze 10 meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

1. Kunnen blonde, rode en/of donshaartjes ook behandeld worden?

We werken momenteel met de OPT-methode, dit is een verbeterde en geavanceerde versie van IPL. Hierbij maken we gebruik van filters die we op verschillende haar- en huidtypes kunnen aanpassen. Hierdoor kunnen we ook blonde, rode en donshaartjes behandelen.

2. Hoeveel behandelingen zijn er nodig en hoeveel tijd zit hier tussen?

Bij IPL moet een haartje in de groeifase zitten, OPT pakt de haartjes in alle groeifases aan. Hierdoor kunnen we korter op elkaar behandelen en zal de gehele behandeling minder lang duren.

Gemiddeld zijn er 6 – 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Echter verschilt dit per persoon en kan het gewenste resultaat eerder of juist later zichtbaar worden. Hormonen, huid- en haarkleur, of eventueel medicijngebruik kan ook invloed hebben op het aantal behandelingen. Tussen de behandelingen zitten tussenpozen van 4 – 6 weken.

3. Is definitief ontharen met OPT geschikt voor iedereen?

Onze OPT-behandelingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen met een lichte of donkere huid. Wij maken gebruik van verschillende filters tijdens de OPT-methode die we kunnen aanpassen op haar- en huidtype.

Met de OPT-methode kunnen we haartjes in verschillende kleuren aanpakken. Zelfs blonde, rode en donshaartjes zijn te behandelen met de methode waarmee we werken. Het aanwezige pigment in het haar kan invloed hebben op de effectiviteit van de behandeling. Naarmate je ouder wordt zullen haarpigmentcellen geen pigment meer produceren waardoor het haar grijs wordt. Doordat grijs haar geen pigment bevat, kunnen wij deze haartjes helaas niet behandelen.

4. Wanneer mag ik niet behandeld worden?

Er zijn een aantal gevallen waarin we niet behandelen, namelijk:

  • Tijdens menstruatie (bij behandeling van de schaamstreek)
  • Verse littekens door operaties.
  • Bij gebruik van antibiotica.
  • Borstvoeding (geen behandeling van oksels of (rond) het gebied van de tepels)
  • Tumoren en/of oncologische aandoening van de huid of overgevoeligheid na bestraling.
  • Pacemaker/inwendige defibrillator.

5. Betaal ik bij Just Wellness echt eenmalig voor een onbeperkt aantal behandelingen?

Wij bieden pakketprijzen aan waarbij je eenmalig betaald voor een onbeperkt aantal behandelingen totdat jij tevreden bent met het resultaat. Onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt. Ook na enkele jaren mag je nog langskomen voor een (onderhouds)behandeling zonder hier opnieuw voor te hoeven te betalen.

6. Heb ik tijdens mijn intake ook meteen mijn eerste behandeling?

We starten voorafgaand aan een behandeling altijd met een gratis intakegesprek. Hierin wordt de behandeling volledig uitgelegd en worden er een aantal medische vragen gesteld door onze specialiste. Hierna is er de mogelijkheid om direct behandeld te worden. Het is dan wel belangrijk dat de gewenste zone(s) 1 dag voor de afspraak goed gladgeschoren wordt.

7. Moet ik mijn behandelingen stoppen in de zomer?

Je hoeft tijdens de zomerperiode niet te stoppen met je OPT-behandelingen. Wel is het zo dat je rekening moet houden met de zon. Zo adviseren we om 72 uur voor én na de behandeling op te passen met de zon en ten allen tijden te smeren met minimaal factor 30. Veel zones komen echter niet in de zon, denk hierbij aan de oksels, bikinilijn, schaamstreek en bilnaad. Wat betreft het gebruik van de zonnebank adviseren we om 2 weken voor en na de behandeling niet meer onder de zonnebank te gaan

8. Mag ik tijdens de behandeling nog waxen, epileren of harsen?

Het is belangrijk dat je gedurende de hele behandeling stopt met waxen, epileren of harsen. Deze ontharingsmethoden kunnen de haargroei cyclus verstoren waardoor we niet het gewenste resultaat kunnen behalen. Scheren mag wel gewoon gedurende de hele behandelperiode

9. Zijn de OPT-behandelingen pijnloos?

De OPT-behandelingen zijn over het algemeen pijnloos, maar kunnen op sommige plekken wat gevoeliger aanvoelen.

10. Is definitief ontharen met OPT echt definitief?

Met onze OPT-behandeling kunnen we haartjes definitief verwijderen. Het zou kunnen dat na bijvoorbeeld een zwangerschap weer een aantal haartjes terug groeien door hormoonschommelingen. In dat geval mag je altijd terugkomen voor een gratis onderhoudsbehandeling.

Share This