5 stappen naar een gezonde huid

Hoewel we er niet vaak bij stilstaan is de huid het grootste orgaan van ons lichaam. Dit kan verschillende huidproblemen met zich meebrengen, maar met de juiste handelingen kun je hier verandering in brengen. In deze blog geven we 5 tips die iedereen kan toepassen in zijn/haar leven. 5 stappen naar een gezonde huid!

Als grootste orgaan heeft de huid ook verschillende belangrijke functies. Je huid voorkomt oververhitting, onderkoeling, uitdroging en beschermt je lichaam. Ook is je huid de eerste verdediging van je afweersysteem, regelt het tastgevoel, warmte, kou en pijnsignalering. Een heleboel functies die allemaal erg belangrijk zijn om goed te kunnen functioneren.

Als je huid niet gezond is, kunnen er huidproblemen ontstaan zoals acne of pigmentvlekken. Helaas heb je geen volledige invloed op je huid, maar toch zijn er heleboel dingen die je zelf kunt doen om de huidconditie te verbeteren.

1 Beperk stress
Het is algemeen bekend dat stress een slechte invloed heeft op je huid. Daarom is het goed om stress zoveel mogelijk te beperken en wat vaker ontspannen. Probeer wat vaker tijd te maken voor jezelf zodat je even een momentje voor jezelf hebt.

2 Zorg voor voldoende slaap
Omdat je huid zich herstelt in je slaap is het belangrijk dat je goed en voldoende slaapt in de nacht. Het is bevorderlijk om een vast ritme aan te houden en iedere nacht 8 uur te slapen.

3 Voldoende water drinken
Niet voor niets wordt er geadviseerd om voldoende water te drinken, het liefste 1,5 tot 2 liter water per dag. Water is nu eenmaal de meest gezonde optie en zorgt voor een egalere en rustiger uitziende huid. Probeer frisdrank zoveel mogelijk te laten staan en kies voor water.

4 Gezonde voeding en vitamines
Gezond en gevarieerde voeding kan klachten voorkomen en huidproblemen verminderen. Om dit te bevorderen is het aan te raden om zoveel mogelijk verse en onbewerkte producten te eten.

Wist je dat vitamine A behoort tot één van de meest belangrijke vitamines voor de huid? Vitamine A is een antioxidant en helpt bij de bestrijding van de vrije radicalen die vrijkomen bij roken, stress, sporten en uv-stralen. Tot slot zorgt vitamine A voor het onderhoud en reparatie van de opperhuid.

5 Bescherm je huid tegen de zon
Hoewel velen het erg aangenaam vinden om in de zon te liggen, is het algemeen bekend dat zon schadelijk is voor je huid. Daarnaast zorgt zon voor vroegtijdige huidveroudering, dus het is belangrijk om blootstelling aan zon zoveel mogelijk te beperken en je huid zo goed mogelijk te beschermen wanneer je toch in aanraking komt met uv-stralen.

Kom langs in één van onze salons en zet de eerste stap naar een gezonde huid!

 

 

Share This