7 redenen waarom Aloë Vera onmisbaar is!

Wist je dat Aloë Vera een echte alleskunner is? Aloë Vera is namelijk rijk aan vitamines, verzacht, verkoeld en hersteld de huid op ieder moment. Zeker na een dag in de zon of bij huidirritaties is Aloë Vera de oplossing. Deze plant wordt niet voor niets de ‘wonderplant’ genoemd. Wat deze plant zo speciaal maakt lees je in dit artikel!

1 Perfect hulpmiddel bij zonnebrand
Iedereen kent vast het vervelende gevoel van een verbrande huid. Het warme en branderige gevoel dat wel uren of dagen kan aanhouden is op z’n zachtst gezegd heel vervelend te noemen. Aloë Vera is met recht één van de beste middeltjes tegen zonnebrand. Het is verkoelend en dit zorgt ervoor dat het branderige gevoel binnen no time is verdwenen.

2 Een mooiere huid
Gezichtsproducten op basis van Aloë Vera stimuleren de celstofwisseling waardoor de huid elastischer wordt en weer gaat stralen. Naast het stimuleren van de doorbloeding werkt Aloë Vera verzachtend en hydraterend. Ook zorgt het ervoor dat dode huidcellen worden afgebroken.

3 Vermindering van littekens
Zelfs bij littekens kan Aloë Vera een goed hulpmiddel zijn. Bij dagelijks gebruik kan het helpen om littekens en huidstriemen te verminderen. Het beste gebruik je hiervoor de meeste pure vorm van Aloë Vera, namelijk 98%.

4 Het is goed voor je haar
Wanneer je Aloë Vera gel op je hoofdhuid masseert en 30 minuten laat intrekken kun je je haargroei stimuleren. Spoel het daarna goed uit en herhaal dit één keer per week. Je kunt de gel ook gebruiken als conditioner waardoor beschadigt haar hersteld en weer gaat glanzen.

5 Ontstekingsremmer
Aloë Vera is van nature een ontstekingsremmer en bevordert tevens de spijsvertering. Het bevat krachtige antioxidanten die een antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. Aloë Vera is te gebruiken bij ontstoken wondjes, schimmelinfecties en brandwondjes.

6 Effectief bij maag- en darmklachten
Maag- en darmklachten kunnen verminderd worden door het drinken van Aloë Vera gel. Omdat het door de slijmvliezen wordt opgenomen zal je snel resultaat krijgen.

7 Jeuk, schimmels en allergieën
Aloë Vera heeft een jeukstillende werking en is hierdoor ideaal bij eczeem, zonneblaasjes en muggenbulten. Ook bij schimmelinfecties bij nagels is Aloë Vera de oplossing. Het heeft namelijk antibacteriële- en antischimmel werking. Zelfs bij allergieën kan Aloë Vera helpen. Je immuunsysteem krijgt een flinke oppepper door het drinken van Aloë Vera sap. Deze bevat meer dan 200 werkzame stoffen die goed zijn voor ons lichaam.

Omdat Aloë Vera zoveel krachtige eigenschappen bezit is het eigenlijk een onmisbaar product wat iedereen in huis zou moeten hebben. Benieuwd geworden? Aloë Vera is ook verkrijgbaar bij ons in de salon!

Share This