Couperose behandelen met OPT

Couperose

Een grote hoeveelheid grote en gesprongen adertjes in het gezicht wordt ook wel couperose genoemd. Het bestaat uit hele kleine bloedvaatjes in het gezicht die helaas niet vanzelf zullen verdwijnen. De aandoening ontstaat door een toename van de kleine haarvaatjes in het gezicht, vooral op de wangen, de neus en het voorhoofd. Door veel mensen wordt dit als zeer storend ervaren. Helaas is deze huidaandoening niet te genezen, maar zijn er tegenwoordig wel mogelijkheden waarmee couperose goed te behandelen is.

Couperose behandelen met OPT

Een van de manieren waarmee je couperose kunt behandelen is OPT. Door het hoogenergetische licht van de OPT worden de rode bloedvaatjes verwijderd. Het licht wordt geabsorbeerd de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden geleid. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst iets donkerder waardoor het lijkt alsof de couperose is verergerd, maar dit is juist een goed teken en houdt in dat de behandeling effectief is en de storende vaatjes zijn geraakt en snel zullen verdwijnen. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen duren. Gemiddeld zijn er 3 – 5 behandelingen nodig voor het beste resultaat. Tussen de behandelingen zit ongeveer 2 – 4 weken.

Wanneer kun je niet behandeld worden?

  • Tijdens zwangerschap
  • Bij borstvoeding
  • Huidziekten zoals bijvoorbeeld eczeem en psoriasis
  • Met een zonverbrande huid

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat rood en gevoelig zijn, maar over het algemeen kun je direct je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Het gevoel is te vergelijken met een door de zonverbrande huid. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen.

Houd na de behandeling rekening met de zon. Dit wil zeggen dat je het beste 2 weken voor en na de behandeling niet kunt zonnebaden of onder de zonnebank kunt gaan. Kom je toch in de zon, gebruik dan altijd een beschermingsfactor van 30 of hoger.


Mocht je na het lezen van dit artikel interesse hebben in een couperose behandeling middels onze OPT-methode, neem dan vooral contact met ons op. Je kunt altijd een gratis intakegesprek inplannen waarin de behandeling volledig zal worden uitgelegd. Tijdens dit gesprek kan onze specialiste beoordelen of behandeling mogelijk is en hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn.

Share This