Hyaluronzuur; hoe, wat en waar?

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord: hyaluronzuur. Dit zogenaamde “wondermiddel” komt geregeld terug in diverse commercials en wordt altijd sterk aangeprezen. Als je de media moet geloven heeft iedere vrouw hier baat bij! Maar, wat doet hyaluronzuur eigenlijk en welke voordelen heeft het voor je huid?

Hyaluronzuur
Om te beginnen is hyaluronzuur een lichaamseigen stof en staat ook wel bekend als hyaluronan. De belangrijkste functie is het vasthouden van vocht. Daarnaast helpt het bij het soepel bewegen van onze gewrichten, maar speelt ook een grote rol in het proces van wondgenezing.

Huidveroudering
Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid van hyaluronzuur helaas af. Vanaf je 25levensjaar begint de natuurlijke voorraad af te nemen. Hierdoor worden gewrichten minder soepel, en hetzelfde geldt ook voor de huid. De rijpere huid is niet voor niets minder soepel, zacht en vol dan een jonge(re) huid. Dit is dan ook de reden dat ‘cosmeticaland’ hierop inspeelt en veel aandacht besteed aan dit ingrediënt.

Om het proces van huidveroudering tegen te gaan wordt vaak hyaluronzuur toegevoegd aan verzorgingsproducten. Dit helpt om de huid opnieuw te hydrateren en langer het vocht vast te houden. Fijne lijntjes worden hierdoor verminderd en dat is dan ook de reden dat deze stof vaak terug te vinden is bij heel veel antirimpelproducten.

Dermalogica – Intensive Moisture Balance
Deze vernieuwde formule is intensief voedend en versterkt de lipidelaag van de huid. De Intensive Moisture Balance crème is uiterst geschikt wanneer de huid meer nodig heeft dan enkel hydratatie.

Dermalogica – Skin Hydrating Booster
Een goed voorbeeld van een skincare product met hyaluronzuur is de Dermalogica Skin Hydrating Booster. Deze vermindert direct fijne lijntjes, droogte en dehydratatie en verbetert tot slot het vochtgehalte.

Interesse? Alle producten van Dermalogica zijn bij ons verkrijgbaar in de salon of via de link op onze website!

Share This