Luchtvervuiling? Dit is de impact op jouw huid!

Er wordt niet vaak stil gestaan bij het feit dat luchtvervuiling een groot probleem is. Niet alleen voor onze gezondheid is dit schadelijk, maar ook onze huid ondervindt hier de gevolgen van. Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei toxische stoffen die kunnen zorgen voor vroegtijdige huidveroudering, maar ook allerlei huidziekten kunnen veroorzaken. Vandaag lees je alle ins & outs rondom luchtvervuiling!

Het effect van luchtvervuiling op de huid

De hele dag staat de huid in contact met luchtvervuiling, hierbij gaat het vooral om ozon en PM2.5 of fijnstof. Deze vervuilde deeltjes kunnen zich op de huid gaan hechten en zelfs tot in de opperhuid dringen. Hierdoor wordt de goede werking van de huidbarrière aangetast, wat ervoor zorgt dat mensen met huidaandoeningen nog meer last krijgen van ontstekingsverschijnselen.

Het effect van deze vervuilde deeltjes wordt versterkt door zon, warmte en UV-straling. Hierdoor kunnen deze deeltjes zich namelijk nog gemakkelijker aan de huid hechten. Inflammatoire aandoeningen worden versterkt door UV-straling en vervuiling, maar dit kan ook leiden tot oxidatie, dehydratatie, vroegtijdige huidveroudering en pigment afwijkingen.

Dit kun jij doen om je huid te beschermen tegen luchtvervuiling!

1 Het is heel belangrijk om iedere dag je huid te reinigen, ongeacht of je make-up draagt of niet. Je huid komt in aanraking met tabak, make-up, zweet of stof en andere vervuilende deeltjes die je niet met het blote oog kunt zien. Al deze stoffen blijven op de huid zitten en zetten zich vast in de poriën.

2 Gebruik producten die je huidbarrière versterken om te voorkomen dat PM2.5 stofdeeltjes zich gaan vastzetten op de huid.

3 Zorg dat je je huid goed verzorgd en beschermd tegen UV-stralen. Vooral UVA-straling, dit is de gevaarlijkste vorm. Hiermee voorkom je dat de vervuilde deeltjes zich zullen hechten op de huid.

Dermalogica – bescherming tegen luchtvervuiling

Je huid zal hoe dan ook worden blootgesteld aan luchtvervuiling, helaas is hier niets aan te doen. Wel zijn er producten die ervoor zorgen dat je huidbarrière wordt versterkt waardoor deze beter beschermd is. Hierdoor zal je huid een laagje opbouwen waardoor deze beter bestand is tegen luchtvervuiling. Een voorbeeld hiervan is de Dermalogica – Prisma Protect met SPF30. Naast bescherming tegen UV-straling, vrije radicalen en luchtvervuiling biedt de crème ook hydratatie en een gezonde uitstraling.

Dermalogica – Prisma Protect SPF30 | Verkrijgbaar bij ons in de salon

Share This