OPT acne behandeling

Acne is een veel voorkomend huidprobleem dat vaak een hoop onzekerheid met zich meebrengt. Niet alleen onder jongeren, maar ook geregeld bij volwassenen. Bijna iedereen krijgt hier weleens mee te maken in zijn/haar leven. Naast hormonen spelen ook invloeden van buitenaf een grote rol in het krijgen van puistjes.

Hoe ontstaan puistjes?
Doordat de talgproductie wordt verhoogd en dode huidcellen zich ophopen kan de afvoer van talg worden belemmerd. Hierdoor kan de bacterie (p.acnes) voor ontstekingen en puistjes zorgen. Acne kan door verschillende oorzaken ontstaan en er vaak ook anders uitzien. Naast erfelijke en hormonale verstoringen kan ook voeding, gebruik van (verkeerde) cosmetica en stress een grote rol spelen bij het ontstaan van acne.

Behandeling van acne bij Just Wellness
Gelukkig is acne met de juiste verzorging en behandeling wel onder controle te krijgen (en te houden). Zo zijn er bij Just Wellness ook diverse behandelingen die effectief zijn bij acne.

OPT acne
Vele vormen van acne kunnen we met de OPT-methode veilig en effectief behandelen. Doordat het hoogenergetisch licht door de huid wordt opgenomen en omgezet in warmte, kan de bacterie p.acnes worden bestreden. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten met een tussenpauze van ongeveer 2 weken. Tijdens een intakegesprek wordt bekeken hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn voor het beste resultaat en met welke frequentie. Gemiddeld genomen zijn er 8 behandelingen nodig totdat het gewenste effect is bereikt.

Tips:

Reinigen
Het is ontzettend belangrijk dat je je huid 2 keer per dag goed reinigt. Zeker bij acne is dit juist nog meer van belang. Doe dit dan met een milde reiniger en vermijd de agressieve producten die het vaak alleen maar erger maken. Het doel hiervan is je huid wat meer in balans te brengen en vaak lukt dit het beste wanneer je milde producten gebruikt.

Zit niet steeds aan je gezicht
Het kan soms lastig zijn om van je gezicht en je puisten af te blijven. Toch kun je dit beter laten, want hierdoor verspreid je bacteriƫn en maak je het vaak alleen maar erger.

Carbon laser facial
Ook de carbon laser facial heeft een positief effect op de acne gevoelige huid. Deze behandeling is nieuw en zeer effectief voor een diepe reiniging van huid. Zeker bij acne is het van belang de huid goed te reinigen en te verzorgen. De carbon behandeling werkt van binnenuit en zorgt ervoor dat de opperhuid en het bindweefsel sneller wordt vernieuwd, de huid verstevigt en fijne lijntjes worden verminderd. Hierdoor zal acne worden verminderd, evenals acne littekens.

Share This