OPT in de zomer

De zomer komt eraan! Dit betekent dat de jurkjes weer tevoorschijn komen en wij vrouwen weer met gladde benen gezien willen worden. Want wat is er nou fijner dan een mooi paar gladde en haarvrije benen? Helaas wordt het scheren als een heel vervelend klusje gezien wat ook vaak met wat ongemak gepaard gaat. Een voorbeeld hiervan is de geïrriteerde huid na het scheren, of wat dacht je van ingegroeide haartjes?!  We zitten er niet op te wachten, maar ontkomen er vaak niet aan. Gelukkig biedt een OPT-behandeling een uitkomst!

OPT staat voor Optimum Pulse-light Technology en is een verbeterde en geavanceerde versie van IPL. Ten opzichte van IPL is deze methode sneller en kan het filter op verschillende haar- en huidtypes worden aangepast. Het is een veilige en effectieve manier om van je ongewenste haargroei af te komen.

Behandelen in de zomer, is dat wel mogelijk?
Vaak wordt gedacht dat een behandeling in de zomer niet mogelijk is en daarom lichten we dit graag toe in deze blog. Behandeling is namelijk ook in de zomer mogelijk, echter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden.

Blootstelling aan zon voor & na de OPT-behandeling
We adviseren om 72 uur voor en na de behandeling op te letten met de zon en/of de behandelde zone te bedekken. In deze periode is het ook belangrijk om met minimaal factor 30 te smeren.

Wat betreft zonnebank houden we altijd 2 weken voor en na de behandeling aan. In deze periode wordt het afgeraden om onder de zonnebank te gaan.

Een zongebruinde huid kan dus wel behandeld worden als je rekening houdt met de 72 uur voor en na de behandeling. Geef dit wel even aan bij je afspraak zodat de specialiste het filter en/of de behandelstand kan aanpassen op jouw huid en desbetreffende zone kan behandelen.

Voordelen van de OPT-behandeling tijdens de zomer
Gemiddeld zijn er 6 – 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Gedurende de behandeling zal je steeds wat verbetering zien en zullen de resultaten van de behandeling beter zichtbaar worden. Een behandeling voor of tijdens de zomer zal dus altijd zinvol zijn en zorgen voor minder ongemak. Hieronder noemen we een aantal voordelen, namelijk:

  • Haren die minder snel en hard terug groeien waardoor je minder vaak hoeft te scheren.
  • Minder last van een gevoelige huid door bijvoorbeeld ingegroeide haartjes of scheerbultjes.
  • Snel resultaat doordat we met de OPT-methode korter op elkaar kunnen behandelen. Ook in de zomer!

Twijfelen over OPT in de zomer is dus niet nodig! Je hoeft je behandelingen niet tijdelijk stop te zetten. Als je voldoende rekening houdt met blootstelling aan de zon, kun je gewoon behandeld worden. Interesse? Boek snel jouw afspraak voor een gratis intakegesprek!

Share This