Tips tegen huidveroudering

Vroegtijdige huidveroudering? Dit kun jij eraan doen!

Vaak vergeten we hoe belangrijk het is om goed voor onze huid te zorgen. We willen natuurlijk allemaal een mooie huid, maar daar moeten we wel wat voor doen. Omdat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om goed voor jezelf en je huid te zorgen, hebben we een aantal tips verzameld. Tips waarmee je op een eenvoudige manier de kans op een mooie, gezonde huid kunt vergroten. Want dat is wat we allemaal willen, toch?!

Het huidverouderingsproces vertragen? Dit doe je zo!

Gezonde voeding
Goede en gevarieerde voeding speelt ook een belangrijke rol in het krijgen en behouden van een mooie en gezonde huid. Sommige voedingsstoffen geven je huid een boost, denk hierbij aan vetzuren. Je huid heeft namelijk goede, onverzadigde vetzuren nodig. In plantaardige oliën, vis en noten zit veel onverzadigd vet. Een goede huid begint van binnenuit, dus je voeding speelt hierin een grote rol. Hierbij hoort ook dagelijks voldoende water drinken.

Beperk ongezonde keuzes
Probeer stress, sigaretten, drugs en alcohol zoveel mogelijk te beperken aangezien deze een negatieve invloed hebben op onze huid. Er zijn genoeg mensen die niet doorhebben dat roken een hele grote invloed kan hebben op je huidconditie. Tijdens het roken krijg je stoffen binnen die het bindweefsel en elastinevezels beschadigen, waardoor er rimpels ontstaan.

Pas op met zon(nen)
We weten allemaal hoe fijn het is om lekker in de zon te liggen, maar beseffen ons te weinig wat de gevaren hiervan zijn. Overmatige blootstelling kan namelijk leiden tot vroegtijdige huidveroudering, maar ook verbranding, hyperpigmentatie en soms zelfs huidkanker. Hierdoor kunnen lijntjes en rimpels ontstaan en verliest je huid volume en elasticiteit.
Het is belangrijk om een goede zonnebrandcrème op te nemen in je dagelijkse routine.

Geschikte huidverzorging
De belangrijkste stap is het reinigen van de huid. Het beste is om de huid in de ochtend en in de avond goed te reinigen. Hiermee verwijder je vuil en make-up resten. Naast reinigen is het verzorgen van je gezicht van groot belang. Gebruik een moisturizer die je huid voeding en hydratatie geeft.

Producten die bijdragen aan een gezonde huid

Dermalogica

Je kunt zowel online, alsook bij ons in de salon terecht voor de producten van Dermalogica. Klik op deze link om alle Dermalogica producten te bekijken.www.dermalogica.nl/producten/

Share This