Wat is cellulite en wat doe je eraan?

Hoewel cellulite door veel vrouwen als een probleem wordt gezien, bestaat er nog een hoop onduidelijkheid over. Niet alleen over de naam, maar ook over de oorzaak en een passende behandeling hiervoor. Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte en kun jij de eerste stap maken om je cellulite aan te pakken en te verminderen.

Wanneer het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt ontstaat er cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Door het toenemen van deze vetcellen ontstaat er een vernauwing van de bloedvaten. Door een slechte bloedcirculatie en de verstoorde vochtafvoer, worden vet en afvalstoffen steeds slechter afgevoerd. Uiteindelijk resulteert dit in een bobbelige huid die vaak ook putjes vertoont. Daarom krijgt cellulite vaak de naam ‘sinaasappelhuid’. Meestal ontstaan de putjes vooral bij de benen en billen.

Vaak wordt cellulite onterecht verwisseld met cellulitis, wat vrijwel niets te maken heeft met elkaar. Bij cellulitis spreek je over infecties in het onderhuids bindweefsel.

Mogelijke oorzaken van cellulite
Gewicht: hoewel je met een gezond gewicht ook cellulite kunt krijgen, is de kans hierop veel groter wanneer er sprake is van overgewicht.
Kledingkeuze: wanneer je strakke kleding draagt bij heupen en billen kan dit mede de oorzaak zijn van cellulite, of bestaande cellulite verergeren.
Hormonen: vooral het vrouwelijke hormoon oestrogeen is een grote factor in het krijgen van cellulite. Dit is ook de reden waarom het vaker bij vrouwen voorkomt.
Erfelijkheid: als cellulite veel voorkomt binnen je familie heb je meer kans om zelf ook cellulite te krijgen.
Levensstijl: ongezonde voeding leidt tot een verhoging van cellulite. Ook lichaamsbeweging heeft invloed op het krijgen van cellulite.

Vrouwen vs mannen
Over het algemeen hebben vrouwen vaker last van cellulite. Dit komt simpel gezegd door een andere opbouw van bindweefsel. Bij vrouwen staan de bindweefselschotten recht op de huid terwijl deze bij mannen schuin staan. Hierdoor zijn bobbels en putjes beter zichtbaar dan bij mannen.

Cellulite verminderen?
Het is niet altijd mogelijk om cellulite volledig te verwijderen. Er zijn verschillende manieren om cellulite te verminderen en vetophopingen te verwijderen.

1. Gezonde voeding & voldoende drinken
2. Voldoende lichaamsbeweging
3. Massage & peeling
4. Anti-cellulite behandeling

Anti cellulite behandeling
Om je cellulite te verminderen bieden wij een effectieve behandeling waarbij gebruikt wordt gemaakt van elektromagnetische golven. Tijdens de behandeling wordt er met een kop cirkelvormige bewegingen gemaakt. Vervolgens wordt het vet via het lymfevaatstelsel op natuurlijke wijze afgevoerd.

Gemiddeld heb je 4 behandelingen nodig per zone om een gewenst resultaat te behalen.
De anti-cellulite behandeling is te boeken als losse behandeling of pakket:

1 behandeling nu 39,= euro
4 behandelingen nu 139,50 euro

Interesse? Bel of mail voor een afspraak!

Share This