Wat je moet weten over huidveroudering en anti-rimpelcrème

Smeren, smeren, smeren. Volgens sommigen kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar wanneer start je hiermee?  Zodra de eerste lijntjes zichtbaar worden, of wanneer je nog strak in je vel zit? Hoewel hier geen eenduidig antwoord voor is, zijn er wel wat richtlijnen bekend waardoor jij makkelijk voor jezelf kunt bepalen wanneer jij hiermee kunt starten!

Of je nu wilt of niet, huidveroudering is toch wel een dingetje waar je niet onderuit komt. Het hoort nu eenmaal bij het ouder worden, dus helaas is dit proces niet tegen te houden. Wel zijn er verschillende zaken die kunnen bijdragen aan het verminderen van tekenen van huidveroudering. Denk hierbij aan de gevolgen van blootstelling aan zonlicht. Een van de grote gevolgen hiervan is vroegtijdige huidveroudering. Daarom is het goed om blootstelling aan zon zoveel mogelijk te beperken en de huid goed te beschermen met een hoge SPF factor.

Huidveroudering
Zoals hierboven geschreven is huidveroudering een proces waar je niet omheen kunt. Het is ook vrij logisch dat bij het ouder worden ook je huid verouderd. Gelukkig zijn er dingen die jij kunt doen om je huid zo lang mogelijk mooi en fris te houden. De juiste verzorging en anti-rimpelcrème spelen een grote rol hierin. De belangrijkste factor is dat je ervoor moet zorgen dat je huid niet uitdroogt. Bij onvoldoende verzorging is huidveroudering namelijk beter zichtbaar. Niet voor niets dat er zo gehamerd wordt op het belang van goede verzorging en het gebruik van anti-rimpelcrème.

Starten met anti-rimpelcrème
Wanneer je nog in je tienerjaren zit heeft je huid minder behoefte aan speciale verzorging, met uitzondering van de gebruikelijke puistjes en onzuiverheden. Toch doe je er goed aan om vanaf ongeveer je twintigste je huidverzorging wat aan te passen. Het proces van de huidvernieuwing vertraagt namelijk al vanaf dit moment. Ook collageen en elastine nemen af waardoor de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Het gevolg hiervan is het verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid,Wanneer je ongeveer 25 jaar oud bent kun je starten met het gebruik van anti-rimpelcrème. Het doel is om huidveroudering deels te voorkomen en te vertragen. Begin niet direct met zware anti-rimpelproducten, maar leg de focus op het hydrateren van de huid en het beschermen tegen vrije radicalen. Het is belangrijk om een anti-rimpelproduct te zoeken die past bij jouw leeftijd.

Iets extra’s voor de huid? Carbon laser facial!
Wanneer je zo af en toe iets extra’s wilt doen is de Carbon laser facial een effectieve behandeling die je huid van binnenuit stimuleert, vernieuwd en hersteld. Hierbij worden fijne lijntjes verminderd en de huid verstevigt.

Interesse?
Maak dan NU een afspraak!

Share This