Zodra je minder gaat eten zal je maag krimpen. Feit of fabel?

Wanneer mensen aan het diëten zijn wordt er weleens beweerd dat de maag krimpt. Omdat je over het algemeen wat minder eet tijdens een dieet zou de maag zich hierop aanpassen en gaan krimpen. Hierdoor zou je dus slechts een kleinere hoeveelheid kunnen eten wat resulteert in nog meer gewichtsverlies. Maar de grote vraag is: kan een maag eigenlijk wel krimpen? Is dit een feit of een fabel?

Maag
Je maag maakt deel uit van het spijsverteringsstelsel en wordt bedekt met drie lagen spieren. Deze zorgen ervoor dat je spieren uitrekken om eten en drinken te ontvangen. Vervolgens trekt je maag samen om eten met maagzuur te vermengen. Maagzuur bestaat uit enzymen en zoutzuur die ervoor zorgen dat bacteriën worden gedood en de eiwitten en vetstoffen in je voedsel al voor een deel worden afgebroken.

Fabel!!!
Je maag kan helemaal niet krimpen! Of je wel of niet hebt gegeten heeft geen invloed op het formaat van je maag. Zodra je begint met eten en drinken zet je maag uit, maar zal niet fysiek groeien in formaat.

Toch wordt er vaak gedacht dat je maag krimpt als je op dieet gaat. Dit komt door de manier van omgaan met je hongergevoel. Als je normaal gesproken eet terwijl je al ‘te vol’ zit went je lichaam hieraan en wordt dit normaal. Zodra je minder gaat eten zal je maag hieraan wennen en zal deze sneller verzadigd voelen. Hierdoor kun je de indruk krijgen dat je maag gekrompen is.

Tips die jou gaan helpen om lekkerder in je vel te zitten
– Een kleiner bord, hierdoor eet je automatisch minder
– Voldoende water drinken waardoor je een vol gevoel krijgt
– Cryolipolyse behandeling

Cryolipolyse behandeling
Mocht het je toch niet lukken om door middel van diëten die laatste kilo’s te verliezen, is de Cryolipolyse behandeling een oplossing! Hierbij wordt de gewenste zone sterk afgekoeld tot wel -8 graden. De vetcellen worden tijdens de behandeling afgebroken en later via natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Voor de beste resultaten zijn er gemiddeld 3 tot 4 behandelingen nodig.

Reserveer NU!

Share This